Menu

Najviše problema na području Zvornika, Bijeljine i Doboja

poplavee

Saobraćajna situacija na putevima Republike Srpske izrazito je teška, a kiša koja neprestano pada najviše problema stvorila je na putevima na području Zvornika, Bijeljine i Doboja.

Svima koji bi trebalo danas ili sutra da putuju iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju da na put ne kreću bez prijeke potrebe, posebno prema Bijeljini, Zvorniku i Doboju, jer se očekuje i pogoršanje situacije s obzirom da su brane na "Hidroelektrani na Drini" puštene, a i kiša neprestano pada. 

Od jutros je potpuno obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo - Foča, u Trnovu, kod brane, a vozila se preusmjeravaju preko Igmana. 

Saobraćaj je obustavljen i na magistralnim putevima Banjaluka - Teslić, Bijeljina - Brčko, alternativnih pravaca nema, Zvornik - Milići u mjestu Kušlat, Bijeljina – Zvornik u mjestu Šepak, Čelopek i Janja, Šekovići - Vlasenica u mjestu Tišća, Kladanj - Vlasenica u mjestima Ravne i Tišća. 

Iz AMS navode da su za sada prohodni jedino pravci koji od Bijeljine vode prema Srbiji, tj. Pavlovića mostu i Rači, a na području Zvornika od Tuzle prema Zvorniku i dalje prema Srbiji je takođe prohodno. 

Saobraćaj je obustavljen i na magistralnim putevima Doboj – Maglaj u mjestu Jelovac, obilaznica za putnička vozila Žepče - Perkovići - Crni Vrh, Šešlije - Modriča, Doboj - Rudanka, Doboj - Teslić u Matuzićima. 

Na magistralnom putu Bijeljina - Tuzla saobraćaj se, prema najnovijoj informaciji odvija otežano, u mjestu Donji Zagoni vode još ima na kolovozu, teretna vozila i autobusi saobraćaju, a putnička polako, jednom kolovoznom trakom, ali dalje, u Seljublju, prema Tuzli je neprohodno. 

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnim putevima Konjević Polje - Bratunac u mjestu Kravica, Karakaj - Sapna u mjestu Grbavci, Bratunac - Skelani u mjestu Žljebać, Bratunac - Drinjača u mjestu Osansko, Bušletić – Zelinja u mjestu Zelinja i na putu Doboj – Modriča u mjestu Potočani. 

Snijeg pada i zadržava se na kolovozu preko Vlašića, Mliništa, Kupresa, te u višim predjelima romanijske regije, a saobraćanje je veoma otežano, pa iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju upotrebu zimske opreme. 

Na lokalitetu Stepen, na dionici magistralnog puta Bileća - Gacko, zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija usporeno jednom kolovoznom trakom, uz privremenu saobraćajnu signalizaciju. 

Velike poteškoće stvaraju i aktiviranja brojnih klizišta i oštećenja kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom kolovoznom trakom. 

Iz AMS Republike Srpske izdvajaju puteve Brod - Miljevina, u mjestu Kuta, Klašnice - Prnjavor u mjestu Čardačani, Brod - Odžak, u mjestu Velika Brusnica, opština Brod, Drinjača - Vlasenica u Kušlatu, Banjaluka - Čađavica, na četvrtom kilometru od Nule prema Kolima, Lopare - Mačkovac u mjestu Mačkovac i Lopare - Površnice. 

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, dionica Derviši - Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka - Klašnice. 

Na autoputu Banjaluka - Gradiška, dionica Glamočani - Čatrnja, vozi se po mokrom i klizavom kolovozu. 

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na autoputu u mjestu Jakupovci saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na toj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Radovi na rekonstrukciji kolovoza izvode se na dionici magistralnog puta Krepšić - Brčko - Bijeljina i Karakaj - Jardanska petlja, zbog čega se saobraćaj, na mjestu izvođenja radova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom. 

U toku je izvođenje radova, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na dionici Srpske Toplice - Karanovac magistralnog puta Banjaluka - Jajce, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00 časova. 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na području opštine Teslić saobraćaj se na dijelu magistralnog puta i regionalnog puta prema Prnjavoru odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja. 

Povremene obustave saobraćaja na svaki puni čas trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 časova. 

Zbog izgradnje autoputa izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Saobraćaj na regionalnom putu Bratunac - Bjelovac, zbog radova odvija se usporeno, naizmjenično jednom trakom. 

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka. 

Deminiranje terena izvodi se na magistralnom putu Brod - Odžak, na lokalitetu Šikare, pa od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja. 

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metara. Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona. 

AMS Republike Srpske u upotrebu je uveo poseban broj "vozačke solidarnosti" - 066/823-000 na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. 

Zbog izlivanja vode na kolovoz, odrona ili potonuća kolovoza ovog jutra obustavljen je saobraćaj na dionicama magistralnih puteva Tuzla - Orašje kod Srebrenika, u mjestu Čanići, sjeverni ulaz u Zenicu /naselje Blatuša/, Kladanj - Živinice u mjestima Stupari i Đurđevik, Bijeljina - Tuzla u mjestu Podgora, Bogatići - Trnovo, Kladanj - Vlasenica u mjestima Ravne i Tišća. 

Obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima Zavidovići - Ribnica - Olovo i Olovo - Han Pijesak u mjestu Pjenovac, Visoko - Ilijaš u mjestu Čekrčići, Zavidovići - Maglaj - Doboj, Gračanica - Srnice i Gradačac - Ormanica u mjestu Vučkovci, Stara Bila - Mehurići u mjestu Han Bila. 

Otežano, jednom trakom - zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na magistralnom putu Zenica - Doboj, na lokalitetima Vranduk i Hece. 

Zbog izlivanja vode na kolovoz otežano je saobraćanje /jednom trakom/ na dionici Sarajevo - Olovo u mjestu Srednje. 

Na dionici Simin Han - Kalesija u mjestu Babajići, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj za putnička vozila i autobuse odvija naizmjenično jednom trakom, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac. 

Iz Javnog preduzeća "Direkcija autocesta" navedeno je da je u Visokom zbog izlivanja rijeke Bosne zatvoren izlaz iz pravca Sarajeva i ulaz u pravcu Zenice. 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj u toku je obustava saobraćaja za teretna vozila na Graničnom prelazu Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na Granični prelaz Gorica - Vinjani Donji.

BiH I RS

Prev Next

Bošnjaci neće da rade u firmama iz Srpske

29-07-2016 Hits:3795 BiH I RS

Bošnjaci neće da rade u firmama iz Srpske

I pored ogromne nezaposlenosti, radnici u Federaciji BiH ne žele da rade u firmi čiji je vlasnik Srbin iz Republike Srpske. Sa ovim problemom suočio se jedan poslodavac iz Banjaluke koji...

U Trebinju poginula mlada sportiskinja

31-05-2016 Hits:3737 BiH I RS

U Trebinju poginula mlada sportiskinja

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u juče oko 16 časova u mjestu Gornje Čičevo na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi poginula je reprezentativka BiH u plivanju Ana Čučković (18). U...

Mnogobrojna reagovanja na govor Kavazovića u Švajcarskoj

26-05-2016 Hits:3188 BiH I RS

Mnogobrojna reagovanja na govor Kavazovića u Švajcarskoj

Još traju reagovanja na izjavu poglavara islamske zajednice Huseina Kavazovića, koji je rekao da se ne smije dozvoliti da Vlah zavlada Srebrenicom. Donosimo i druge dijelove Kavazovićevog govora, u...

Sarajevo stidi se!

04-05-2016 Hits:2725 BiH I RS

Sarajevo stidi se!

Uz jake mjere obezbjeđenja juče su obilježene 24 godine od ubistva 42 pripadnika bivše JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu. Ni 24 godine nakon zločina u Dobrovoljačkoj ulici nema pravde za...

Drama: Radnici se popeli na silos i prijete samoubistvom

28-04-2016 Hits:2436 BiH I RS

Drama: Radnici se popeli na silos i prijete samoubistvom

Četvorica radnika "Tuzla kvarca", koji štrajkuju glađu već 18 dana, danas su se popeli na silos i prijete da će počiniti samoubistvo. "Radnici su očajni i više ne vide izlaz iz...

21 godina od zločinačke akcije BLjESAK

28-04-2016 Hits:2152 BiH I RS

21 godina od zločinačke akcije BLjESAK

U operaciji "Bljesak", 1. i 2. maja 1995. godine, ubijeno je ili se vodi kao nestalo 283 Srba, od kojih 55 žena i 11 djece. Prvog maja 1995. godine...

Oslobodite se grijeha na današnji praznik

28-04-2016 Hits:2395 BiH I RS

Oslobodite se grijeha na današnji praznik

Pravoslavni hrišćani, koji se pridržavaju julijanskog kalendara, obilježavaju danas Veliki četvrtak. Hrišćani se sjećaju posljednjeg objedovanja Isusa Hrista, Tajne večere, a danas je prilika da se i najveći grešnici razriješe...

Ovo su neradni dani u Srpskoj za Vaskrs

25-04-2016 Hits:2677 BiH I RS

Ovo su neradni dani u Srpskoj za Vaskrs

U Republici Srpskoj neradni dani biće 29. april, te 1. i 2. maj, kada se obilježavaju vjerski i republički praznici Veliki petak, odnosno Vaskrs i Međunarodni praznik rada. Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti...

Hapšenje osumljičenih za štetu Bobar banke

31-03-2016 Hits:2424 BiH I RS

Hapšenje osumljičenih za štetu Bobar banke

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ lišili su jutros slobode više osoba osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za oko 123 miliona KM i na...

Oprez prilikom spaljivanja korova

22-03-2016 Hits:2156 BiH I RS

Oprez prilikom spaljivanja korova

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske upozorilo je građane da budu oprezni prilikom spaljivanja korova i drugog zapaljivog materijala, kao i da te poslove obavljaju na površinama koje mogu kontrolisati. ...

Banjalučanin uhapšen zbog ucjenjivanja djevojke preko FB

15-03-2016 Hits:2355 BiH I RS

Banjalučanin uhapšen zbog ucjenjivanja djevojke preko FB

 Policija u Kozarskoj Dubici uhapsila je V.B. iz Banjaluke u akciji “Zoran Nepobjedivi” jer je jednu djevojku V.J. ucjenjivao preko fejsbuka. Naime, kako je rečeno u policiji on je u februaru...

Propalo prikrivanje korupcije: Dr Vesna Novaković je ipak uzimala mito! (video)

15-03-2016 Hits:3250 BiH I RS

Propalo prikrivanje korupcije: Dr Vesna Novaković je ipak uzimala mito! (video)

Disciplinska komisija UKC RS utvrdila je da dr Vesna Novaković nije uzimala mito, ali roditelji djece koju je liječila i dalje tvrde da jeste i pripremaju zajedničku tužbu. O uzimanju...

Eksplozija na pumpi u Bijeljini

14-03-2016 Hits:2796 BiH I RS

Eksplozija na pumpi u Bijeljini

Na benzinskoj pumpi u Bijeljini došlo je do eksplozije, tri radnika su povrijeđena. Na benzinskoj pumpi "Dragstes" koja se nalazi na magistralnom putu Bijeljina - Brčko nesreću je izazvala eksplozija plinske...

Savanović: Isplata do kraja marta

14-03-2016 Hits:2374 BiH I RS

Savanović: Isplata do kraja marta

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da bi do kraja marta trebalo da bude isplaćen godišnji borački dodatak, za šta je potrebno izdvojiti 11...

SPC – Počeo Vaskršnji post

14-03-2016 Hits:2314 BiH I RS

SPC – Počeo Vaskršnji post

Za pravoslavne vjernike danas je počeo višenedjeljni veliki Vaskršnji ili Časni post, koji se završava praznikom Vaskrsenja Isusa Hrista - Vaskrsom, koji se ove godine slavi 1. maja. Datum...

Niko nije odgovarao za ubistvo srpskih djevojčica

11-03-2016 Hits:2464 BiH I RS

Niko nije odgovarao za ubistvo srpskih djevojčica

Srpske djevojčice Milica Lalović i Nataša Učur ubijene su na današnji dan prije 21. godinu u sarajevskom naselju Grbavica, snajperskim hicima ispaljenim iz dijela grada pod kontrolom muslimanskih snaga, a...

Banjalučanin dobio 192.000 KM na kladionici

04-03-2016 Hits:2459 BiH I RS

Banjalučanin dobio 192.000 KM na kladionici

Nisam se mnogo nervirao prateći mečeve koje sam imao na tiketu, ali kada sam vidio da su mi ostale još dvije utakmice, zaledio sam se, kazao je Banjalučanin, čiji je...

Tri mjesečne plate godišnje za cigarete

01-03-2016 Hits:2259 BiH I RS

Tri mjesečne plate godišnje za cigarete

Kutija prosječnih cigareta košta oko četiri marke, što znači da pušač, koji dnevno ispuši jednu paklu nikotinskih štapića, za 365 dana u pepeo pretvori blizu 1.500 maraka, što je jednako...

Preminuo Vlado Petrović "Čiča"

29-02-2016 Hits:2537 BiH I RS

Preminuo Vlado Petrović "Čiča"

Vlado Petrović "Čiča", dokazani humanista u traženju nestalih Srba i veliki borac za istinu i pravdu o stradanju srpskog naroda, preminuo je u Doboju u 57. godini. Isključivo zaslugom Petrovića samo...

Zbog pijanih putnika avion prinudno sletio u Sarajevo

26-02-2016 Hits:2267 BiH I RS

Zbog pijanih putnika avion prinudno sletio u Sarajevo

Avion kompanije Pegasus, koji je letio na relaciji Istanbul - Rim, juče je prinudno sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo zbog putnika koji su u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđali osoblje u...

Djevojčica skočila sa prvog sprata zgrade

26-02-2016 Hits:2870 BiH I RS

 Djevojčica skočila sa prvog sprata zgrade

Petnaestogodišnja učenica devetog razreda Osnovne škole u Kalesiji skočila je sa prvog sprata stambene zgrade u izgradnji u centru Kalesije, zadobivši teške povrede, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog...

Otkazi za 3.000 vojnika u BiH

24-02-2016 Hits:2501 BiH I RS

Otkazi za 3.000 vojnika u BiH

Ministarstvo odbrane BiH predlaže smanjenje broja pripadnika oružanih snaga sa 10.000 na 7.000. Od osnivanja potrošili tri milijarde KM. U dokumentu pod nazivom "Pregled odbrane", koji Ministarstvo odbrane BiH treba...

Sistemsko uništavanje zdravstva Srpske

24-02-2016 Hits:2294 BiH I RS

Sistemsko uništavanje zdravstva Srpske

Partija demokratskog progresa očekuje od svih nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna...

BiH prva na mapi nezaposlenosti

18-02-2016 Hits:2193 BiH I RS

BiH prva na mapi nezaposlenosti

Visoka stopa nezaposlenosti beleži se u čitavom regionu. Dok je najviše nezaposlenih u BiH, za petama su joj Srbija u Makedonija. "Crnih rupa" u kojima je nezaposlenost najveća najviše ima u...

Balkan investment banka - pljačka koja traje 15 godina

16-02-2016 Hits:2149 BiH I RS

Balkan investment banka - pljačka koja traje 15 godina

Izvještaji Republičkog deviznog inspektorata Republike Srpske koji su procurili u javnost govore o ogromnim količinama novca koje su putem Balkan investment banke iznošene van BiH. Izvještaji su diskreditovali i Agenciju za...

Pismo Dodiku: Moj otac se nije borio za državu bez zakona, pravde i reda!

16-02-2016 Hits:2583 BiH I RS

Pismo Dodiku: Moj otac se nije borio za državu bez zakona, pravde i reda!

"Odlučio sam da vam u ime pokojnog oca vratim odlikovanje kojim je posthumno odlikovan za zasluge u ratu i stvaranje i odbranu Republike Srpske, i da, na veliku žalost zbog...

Novi zakon: Koji dokumenti su potrebni za prijavu prebivališta?

10-08-2015 Hits:3843 BiH I RS

Novi zakon: Koji dokumenti su potrebni za prijavu prebivališta?

Novi Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH na snagu je stupio 29. jula te je donio nekoliko važnih promjena bh. građanima kada prijavljuju prebivalište. Nakon što su Izmjene i...

MekGafi: Bez zakona o radu za BiH nema kredita MMF-a

06-08-2015 Hits:2699 BiH I RS

MekGafi: Bez zakona o radu za BiH nema kredita MMF-a

Evropska komisija je zadovoljna što je novi zakon o radu usvojen u Federaciji Bosne i Hercegovine i nada se da će proći i u Republici Srpskoj, te iz Delegacije EU...

U Srpskoj su protesti otišli u istoriju

06-08-2015 Hits:2670 BiH I RS

U Srpskoj su protesti otišli u istoriju

U Srpskoj već godinama skoro da nema masovnih protesta građana i izražavanja nezadovoljstva načinom života na ulicama Republike Srpske. A razloga za proteste sve je više. Male plate, kašnjenja penzija,...

Savjet ministara BiH smijenio Zupca

06-08-2015 Hits:2529 BiH I RS

Savjet ministara BiH smijenio Zupca

SARAJEVO - Goran Zubac razriješen je danas na vanrednoj sjednici Savjeta ministara BiH sa pozicije direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), saopšteno je iz Savjeta ministara. Kako je istaknuto...