Menu

Objavljen spisak škola u kojima sutra počinje nastava

osssava

U svim zvorničkim srednjim i osnovnim školama sutra počinje nastava, radiće i dječiji vrtić u Zvorniku.

Nastavni proces u Republici Srpskoj biće nastavljen sutra u svim osnovnim i srednjim školama u kojima je osigurana bezbjednost učenika, kao i higijenski uslovi za odvijanje nastavnog procesa, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

U Banjaluci nastava počinje u osnovnim školama "Branko Ćopić", "Dositej Obradović", "Zmaj Jova Jovanović", "Petar Petrović Njegoš", "Branislav Nušić", "Ivan Goran Kovačić", "Sveti Sava", "Jovan Cvijić", "Branko Radičević", "Ivo Andrić", "Aleksa Šantić", "Vuk Stefanović Karadžić", s tim da područno odjeljenje ove škole u Česmi neće početi s radom.

Nastava se nastavlja i osnovnim školama "Georgi Stojkov Rakovski", "Mladen Stojanović" Bronzani Majdan, "Miroslav Antić" Bistrica, "Desanka Maksimović" Dragočaj, "Milutin Bojić" Potkozarje, "Petar Kočić" Kola, "Milan Rakić" Karanovac, "Sveti Ćirilo i Metodije" Piskavica, "Đura Jakšić" Šargovac i "Stanko Rakita" Vrbanja.

S radom počinju i škole "Miloš Crnjanski", te "Jovan Dučić" Zalužani, ali područno odjeljenje ove škole u Priječanima neće početi sa radom.

Nastava se sutra nastavlja u osnovnim školama "Njegoš" u Berkovićima, "Sveti Sava" i "Petar Petrović Njegoš" u Bileći, "Sveti Sava" i „Liješće“ u Brodu, „Vuk Karadžić“ u Višegradu, te „Vuk Karadžić“ u Vlasenici.

Na spisku su i osnovne škole „Sveti Sava“ Gacko, gradiške osnovne škole „Danilo Borković“, „Vasa Čubrilović“ i „Kozarska djeca“, osnovna škola „Mladen Stojanović“ Gornji Podgradci, „Petar Kočić“ Nova Topola, „Vuk Karadžić“ Turjak, „Sveti Sava“ Dubrave.

Nastava počinje u osnovnim školama „Nikola Tesla“ Derventa, „Todor Dokić“ Kalenderovci, „Đorđo Panzalović“ Osinja, dok u Zvorniku s radom nastavljaju „Sveti Sava“, „Petar Kočić“ Kozluk, „Nikola Tesla“ Pilica, „Vuk Karadžić“ Roćević, „Desanka Maksimović“ Čelopek i „Jovan Cvijić“ Drinjača.

U Istočnoj Ilidži nastava počinje u OŠ „Aleksa Šantić“ Vojkovići, OŠ „Jovan Dučić“ Kasindo, OŠ „Petar Petrović Njegoš“, u Istočnom Novom Sarajevu OŠ „Sveti Sava“, u opštini Jezero OŠ „Vuk Karadžić“, u Kalinoviku OŠ „Ljutica Bogdan“, a u Kneževu OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Petar Kočić“ Imljani i OŠ „Vuk Karadžić“ Živinice.

U Kotor-Varošu radiće osnovna škola „Sveti Sava“, „Petar Petrović Njegoš“ Maslovare, „Petar Kočić“ Šiprage, u Krupi na Uni „Branko Ćopić“ Donji Dubovik, u Laktašima „Mladen Stojanović“, OŠ „Georgius A. Papandreu“ Aleksandrovac i „Holandija“ Slatina.

S radom počinje OŠ „Sveti Sava“ u Loparama, OŠ „Veljko Čubrilović“ Priboj i OŠ „Dositej Obradović“ Koraj, dok će u Ljubinju nastava biti nastaljena u OŠ „Sveti Sava“, u Milićima OŠ „Aleksa Jakšić, a u Mrkonjić Gradu OŠ „Petar Kočić“, OŠ „Ivan Goran Kovačić“, OŠ „Vuk Karadžić“ Baraći i „Branko Ćopić“ Bjelajci.

U Nevesinju nastava počinje u OŠ „Risto Proroković“, u Osmacima OŠ „Aleksa Šantić“, na Palama osnovne škole „Pale“, „Srbija“, „Mokro“, u Petrovu „Vuk Karadžić“, u Petrovcu „Drinić“, u Prnjavoru „Branko Ćopić“, „Nikola Tesla“, „Vuk Karadžić“ Donji Vijačani, „Sveti Sava“ Gornji Smrtići, „Ivo Andrić“ Kulaši, „Meša Selimović“ Lišnja, „Miloš Crnjanski“ Potočani, te OŠ „Petar Kočić“ Šibovska.

Na spiku su OŠ „Desanka Maksimović“ Ribnik, OŠ „Nikola Mačkić“ Donja Previja, OŠ „Petar Kočić“ Sitnica, OŠ „Sveti Sava“ Rogatica, OŠ „Rudo“ i OŠ „Boško Buha“ Štrpci iz Rudog, Prva osnovna škola Srebrenica i OŠ „Kosta Todorović“ Skelani, te OŠ „Sokolac“ na Sokocu.

U Tesliću nastava počinje u OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Petar Petrović Njegoš“, OŠ „Dositej Obradović“ Blatnica, OŠ „Petar Kočić“ Ugodnović, OŠ „Stevan Dušanić“ Pribinić, OŠ „Ivo Andrić“ Đulići, OŠ „Jevrem Stanković“ Čečava, OŠ „Vuk Karadžić“ Vitkovci.

Nastava se nastavlja i u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ i OŠ „Vuk Karadžić“ Trebinje, OŠ „Trnovo“ u Trnovu, OŠ „Aleksa Šantić“ u Ugljeviku, OŠ „Filip Višnjić“ Donja Trnova i OŠ „Vuk Karadžić“ Zabrđe.

U Foči nastava počinje u OŠ „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“, U Han Pijesku OŠ „Milan Ilić Čiča Šumadijski“, te u Čajniču OŠ „Jovan Dučić“.

Nastava za srednjoškolce počinje u banjalučkoj Gimnaziji, Građevinskoj, Ekonomskoj, Elektrotehničkoj, Medicinskoj, Poljoprivrednoj, Tehničkoj, Tehnološkoj, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi, Školi učenika u privredi, Muzičkoj školi, Centru „Zaštiti me“, Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora.

Od sutra rade i banjalučke dvije srednje poslovne škole, Katolički školski centar “BL I MREŽ” - Opšta gimnazija, Gemit- Apeiron, bilećki Srednjoškolski centar „Golub Kureš“, Srednjoškolski centar „Bratunac“, Srednja škola „Ivo Andrić“ Višegrad, kao i Srednjoškolski centar „Milorad Vlačić“ Vlasenica.

U Gacku nastava počinje u Srednjoškolskom centru „Pero Slijepčević“, u Gradišci rade Gimnazija, Tehnička škola i Srednja stručna i tehnička škola, u Derventi Gimnazija sa tehničkim školama, Stručna škola za radnička zanimanja i Zavod za slijepe i slabovide „Budućnost“.

U Zvorniku rade Gimnazija i Srednja stručna škola „Petar Kočić“ i Tehnički školski centar, u Istočnoj Ilidži Gimnazija i srednja stručna škola, Istočnom Sarajevu Srednja škola „28 juni“, Kalinoviku Gimnazija, Kneževu Srednja stručna škola „Jovan Dučić“, Ljubinju Srednja škola „Svetozar Ćorović“, a u Mrkonjić Gradu Gimnazija i Mašinska škola.

Nastava se nastavlja u milićkom Srednjoškolskom centru, Srednjoškolskom centru „Aleksa Šantić“ Nevesinje, srednjoškolskim centrima Pale i Petrovo, Gimnaziji i Mješovitoj srednjoj školi Prnjavor, Srednjoškolskom centru „Lazar Đukić“ Ribnik, Srednjoj školi u Rogatici, kao i Srednjoškolskom centru u Rudom.

U Srebrenici će raditi Srednjoškolski centar, na Sokocu Srednja škola „Sokolac“, u Tesliću Mješovita škola „Nikola Tesla“ i Srednja mješovita škola „Jovan Dučić“, u Trebinju Gimnazija „Jovan Dučić“, Centar srednjih škola, Tehnička škola i Muzička škola.

U Foči se nastava nastavlja u Srednjoškolskom centru i Bogosloviji „Sveta Tri Jerarha“, u Čajniču u Srednjoškolskom centru „Čajniče“ i u Šipovu u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture saopšteno je da od 189 centralnih osnovnih škola u Republici Srpskoj, sutra neće početi nastava u njih 69, kao ni u dva područna odjeljenja, dok od 92 srednje škole u Republici Srpskoj, nastava neće početi u 32. 

BiH I RS

Prev Next

Bošnjaci neće da rade u firmama iz Srpske

29-07-2016 Hits:3808 BiH I RS

Bošnjaci neće da rade u firmama iz Srpske

I pored ogromne nezaposlenosti, radnici u Federaciji BiH ne žele da rade u firmi čiji je vlasnik Srbin iz Republike Srpske. Sa ovim problemom suočio se jedan poslodavac iz Banjaluke koji...

U Trebinju poginula mlada sportiskinja

31-05-2016 Hits:3747 BiH I RS

U Trebinju poginula mlada sportiskinja

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u juče oko 16 časova u mjestu Gornje Čičevo na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi poginula je reprezentativka BiH u plivanju Ana Čučković (18). U...

Mnogobrojna reagovanja na govor Kavazovića u Švajcarskoj

26-05-2016 Hits:3196 BiH I RS

Mnogobrojna reagovanja na govor Kavazovića u Švajcarskoj

Još traju reagovanja na izjavu poglavara islamske zajednice Huseina Kavazovića, koji je rekao da se ne smije dozvoliti da Vlah zavlada Srebrenicom. Donosimo i druge dijelove Kavazovićevog govora, u...

Sarajevo stidi se!

04-05-2016 Hits:2731 BiH I RS

Sarajevo stidi se!

Uz jake mjere obezbjeđenja juče su obilježene 24 godine od ubistva 42 pripadnika bivše JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu. Ni 24 godine nakon zločina u Dobrovoljačkoj ulici nema pravde za...

Drama: Radnici se popeli na silos i prijete samoubistvom

28-04-2016 Hits:2441 BiH I RS

Drama: Radnici se popeli na silos i prijete samoubistvom

Četvorica radnika "Tuzla kvarca", koji štrajkuju glađu već 18 dana, danas su se popeli na silos i prijete da će počiniti samoubistvo. "Radnici su očajni i više ne vide izlaz iz...

21 godina od zločinačke akcije BLjESAK

28-04-2016 Hits:2155 BiH I RS

21 godina od zločinačke akcije BLjESAK

U operaciji "Bljesak", 1. i 2. maja 1995. godine, ubijeno je ili se vodi kao nestalo 283 Srba, od kojih 55 žena i 11 djece. Prvog maja 1995. godine...

Oslobodite se grijeha na današnji praznik

28-04-2016 Hits:2398 BiH I RS

Oslobodite se grijeha na današnji praznik

Pravoslavni hrišćani, koji se pridržavaju julijanskog kalendara, obilježavaju danas Veliki četvrtak. Hrišćani se sjećaju posljednjeg objedovanja Isusa Hrista, Tajne večere, a danas je prilika da se i najveći grešnici razriješe...

Ovo su neradni dani u Srpskoj za Vaskrs

25-04-2016 Hits:2680 BiH I RS

Ovo su neradni dani u Srpskoj za Vaskrs

U Republici Srpskoj neradni dani biće 29. april, te 1. i 2. maj, kada se obilježavaju vjerski i republički praznici Veliki petak, odnosno Vaskrs i Međunarodni praznik rada. Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti...

Hapšenje osumljičenih za štetu Bobar banke

31-03-2016 Hits:2427 BiH I RS

Hapšenje osumljičenih za štetu Bobar banke

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ lišili su jutros slobode više osoba osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za oko 123 miliona KM i na...

Oprez prilikom spaljivanja korova

22-03-2016 Hits:2159 BiH I RS

Oprez prilikom spaljivanja korova

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske upozorilo je građane da budu oprezni prilikom spaljivanja korova i drugog zapaljivog materijala, kao i da te poslove obavljaju na površinama koje mogu kontrolisati. ...

Banjalučanin uhapšen zbog ucjenjivanja djevojke preko FB

15-03-2016 Hits:2358 BiH I RS

Banjalučanin uhapšen zbog ucjenjivanja djevojke preko FB

 Policija u Kozarskoj Dubici uhapsila je V.B. iz Banjaluke u akciji “Zoran Nepobjedivi” jer je jednu djevojku V.J. ucjenjivao preko fejsbuka. Naime, kako je rečeno u policiji on je u februaru...

Propalo prikrivanje korupcije: Dr Vesna Novaković je ipak uzimala mito! (video)

15-03-2016 Hits:3256 BiH I RS

Propalo prikrivanje korupcije: Dr Vesna Novaković je ipak uzimala mito! (video)

Disciplinska komisija UKC RS utvrdila je da dr Vesna Novaković nije uzimala mito, ali roditelji djece koju je liječila i dalje tvrde da jeste i pripremaju zajedničku tužbu. O uzimanju...

Eksplozija na pumpi u Bijeljini

14-03-2016 Hits:2802 BiH I RS

Eksplozija na pumpi u Bijeljini

Na benzinskoj pumpi u Bijeljini došlo je do eksplozije, tri radnika su povrijeđena. Na benzinskoj pumpi "Dragstes" koja se nalazi na magistralnom putu Bijeljina - Brčko nesreću je izazvala eksplozija plinske...

Savanović: Isplata do kraja marta

14-03-2016 Hits:2380 BiH I RS

Savanović: Isplata do kraja marta

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da bi do kraja marta trebalo da bude isplaćen godišnji borački dodatak, za šta je potrebno izdvojiti 11...

SPC – Počeo Vaskršnji post

14-03-2016 Hits:2317 BiH I RS

SPC – Počeo Vaskršnji post

Za pravoslavne vjernike danas je počeo višenedjeljni veliki Vaskršnji ili Časni post, koji se završava praznikom Vaskrsenja Isusa Hrista - Vaskrsom, koji se ove godine slavi 1. maja. Datum...

Niko nije odgovarao za ubistvo srpskih djevojčica

11-03-2016 Hits:2468 BiH I RS

Niko nije odgovarao za ubistvo srpskih djevojčica

Srpske djevojčice Milica Lalović i Nataša Učur ubijene su na današnji dan prije 21. godinu u sarajevskom naselju Grbavica, snajperskim hicima ispaljenim iz dijela grada pod kontrolom muslimanskih snaga, a...

Banjalučanin dobio 192.000 KM na kladionici

04-03-2016 Hits:2461 BiH I RS

Banjalučanin dobio 192.000 KM na kladionici

Nisam se mnogo nervirao prateći mečeve koje sam imao na tiketu, ali kada sam vidio da su mi ostale još dvije utakmice, zaledio sam se, kazao je Banjalučanin, čiji je...

Tri mjesečne plate godišnje za cigarete

01-03-2016 Hits:2264 BiH I RS

Tri mjesečne plate godišnje za cigarete

Kutija prosječnih cigareta košta oko četiri marke, što znači da pušač, koji dnevno ispuši jednu paklu nikotinskih štapića, za 365 dana u pepeo pretvori blizu 1.500 maraka, što je jednako...

Preminuo Vlado Petrović "Čiča"

29-02-2016 Hits:2540 BiH I RS

Preminuo Vlado Petrović "Čiča"

Vlado Petrović "Čiča", dokazani humanista u traženju nestalih Srba i veliki borac za istinu i pravdu o stradanju srpskog naroda, preminuo je u Doboju u 57. godini. Isključivo zaslugom Petrovića samo...

Zbog pijanih putnika avion prinudno sletio u Sarajevo

26-02-2016 Hits:2271 BiH I RS

Zbog pijanih putnika avion prinudno sletio u Sarajevo

Avion kompanije Pegasus, koji je letio na relaciji Istanbul - Rim, juče je prinudno sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo zbog putnika koji su u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđali osoblje u...

Djevojčica skočila sa prvog sprata zgrade

26-02-2016 Hits:2874 BiH I RS

 Djevojčica skočila sa prvog sprata zgrade

Petnaestogodišnja učenica devetog razreda Osnovne škole u Kalesiji skočila je sa prvog sprata stambene zgrade u izgradnji u centru Kalesije, zadobivši teške povrede, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog...

Otkazi za 3.000 vojnika u BiH

24-02-2016 Hits:2510 BiH I RS

Otkazi za 3.000 vojnika u BiH

Ministarstvo odbrane BiH predlaže smanjenje broja pripadnika oružanih snaga sa 10.000 na 7.000. Od osnivanja potrošili tri milijarde KM. U dokumentu pod nazivom "Pregled odbrane", koji Ministarstvo odbrane BiH treba...

Sistemsko uništavanje zdravstva Srpske

24-02-2016 Hits:2296 BiH I RS

Sistemsko uništavanje zdravstva Srpske

Partija demokratskog progresa očekuje od svih nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna...

BiH prva na mapi nezaposlenosti

18-02-2016 Hits:2196 BiH I RS

BiH prva na mapi nezaposlenosti

Visoka stopa nezaposlenosti beleži se u čitavom regionu. Dok je najviše nezaposlenih u BiH, za petama su joj Srbija u Makedonija. "Crnih rupa" u kojima je nezaposlenost najveća najviše ima u...

Balkan investment banka - pljačka koja traje 15 godina

16-02-2016 Hits:2151 BiH I RS

Balkan investment banka - pljačka koja traje 15 godina

Izvještaji Republičkog deviznog inspektorata Republike Srpske koji su procurili u javnost govore o ogromnim količinama novca koje su putem Balkan investment banke iznošene van BiH. Izvještaji su diskreditovali i Agenciju za...

Pismo Dodiku: Moj otac se nije borio za državu bez zakona, pravde i reda!

16-02-2016 Hits:2588 BiH I RS

Pismo Dodiku: Moj otac se nije borio za državu bez zakona, pravde i reda!

"Odlučio sam da vam u ime pokojnog oca vratim odlikovanje kojim je posthumno odlikovan za zasluge u ratu i stvaranje i odbranu Republike Srpske, i da, na veliku žalost zbog...

Novi zakon: Koji dokumenti su potrebni za prijavu prebivališta?

10-08-2015 Hits:3847 BiH I RS

Novi zakon: Koji dokumenti su potrebni za prijavu prebivališta?

Novi Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH na snagu je stupio 29. jula te je donio nekoliko važnih promjena bh. građanima kada prijavljuju prebivalište. Nakon što su Izmjene i...

MekGafi: Bez zakona o radu za BiH nema kredita MMF-a

06-08-2015 Hits:2702 BiH I RS

MekGafi: Bez zakona o radu za BiH nema kredita MMF-a

Evropska komisija je zadovoljna što je novi zakon o radu usvojen u Federaciji Bosne i Hercegovine i nada se da će proći i u Republici Srpskoj, te iz Delegacije EU...

U Srpskoj su protesti otišli u istoriju

06-08-2015 Hits:2674 BiH I RS

U Srpskoj su protesti otišli u istoriju

U Srpskoj već godinama skoro da nema masovnih protesta građana i izražavanja nezadovoljstva načinom života na ulicama Republike Srpske. A razloga za proteste sve je više. Male plate, kašnjenja penzija,...

Savjet ministara BiH smijenio Zupca

06-08-2015 Hits:2531 BiH I RS

Savjet ministara BiH smijenio Zupca

SARAJEVO - Goran Zubac razriješen je danas na vanrednoj sjednici Savjeta ministara BiH sa pozicije direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), saopšteno je iz Savjeta ministara. Kako je istaknuto...