Menu

Snijeg u Kneževu i na Romaniji

romanija snijeg

Na području Romanije i Han Pijeska snijeg je visok od četiri do šest centimetara, a na području Kneževa i dalje pada slab snijeg koji se za sada ne zadržava na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Danas hladno sa snijegom

U većem dijelu Republike Srpske ovog jutra vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, pa vozačima iz AMS savjetuju sporiju i oprezniju vožnju na dionicama u višim predjelima i preko prevoja.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno još danas.

Na dionicama gdje se izvode radovi saobraćaj se odvija nešto sporije, a moguće su i povremene obustave.

Na auto-putu Banjaluka – Gradiška, na dionici Glamočani – Čatrnja, vozi se po mokrom kolovozu.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na auto-putu izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, i to tako da se na mjestu izvođenja radova saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na toj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi na rekonstrukciji kolovoza izvode se na dionicama magistralnih puteva Krepšić – Brčko – Bijeljina i Karakaj – Jardanska petlja zbog čega će se saobraćaj, na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

U toku je izvođenje radova, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, dionica Srpske Toplice – Karanovac zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na području Teslića, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta i regionalnog puta prema Prnjavoru odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja.

Povremene obustave saobraćaja na svaki puni čas trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj – Modriča.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog radova usporeno, jednom trakom naizmjenično, saobraća se na putu Bratunac – Bjelovac.

Zbog odrona je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici puta Podgradci – Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Deminiranje terena u toku je na magistralnom putu Brod – Odžak, na lokalitetu Šikare, zbog čega dolazi so polučasovnih obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova.

Na putu Kotor Varoš – Kneževo, u naselju Viševice, u toku je deminiranje terena, zbog čega dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Na putu Doboj – Maglaj, od mjesta Potočani do mjesta Pridjel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

Zbog deminiranja terena do polučasovnih obustava saobraćaja u vremenu od 6.00 do 19.00 časova dolazi i na lokalnom putu u mjestu Velika Sočanica – Lupljanica – Mišinici kod Dervente.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra. Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj teretnih vozila težim od 12 tona.

S ciljem povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja, AMS Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske pokrenuo je veliku preventivu akciju "Vozilo nakon zimskih uslova" u okviru koje se besplatno od 9.00 do 14.00 časova na pokretnom tehničkom pregledu kod "TAM" servisa u banjalučkom naselju Derviši kontroliše tehnička ispravnost najbitnijih uređaja i sklopova na vozilima.

Akcija će trajati do 30. aprila i sprovodiće se u više opština Republike Srpske.

Druga kampanja koju AMS Republike Srpske sprovodi u saradnji sa auto moto društvima pod nazivom "Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad!", koja će trajati do 22. aprila, a cilj je smanjenje stradanja vozača motocikla u saobraćaju na putevima Republike Srpske.

Zbog snijega koji od noćas pada otežano je saobraćanje u većem dijelu Federacije BiH.

Na dionicama u višim planinskim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega od dva do pet centimetara, uključuijući planinske prevoje Koprivnica /Bugojno – Kupres/, Makljen /Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje/ i Ivan /Sarajevo – Konjic/.

U ostalim područjima kolovozi su mokri i klizavi.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnom prelazu Kamensko, zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na granični prelaz Gorica – Vinjani Donji. Na ostalim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Regija Birač

Prev Next

Otvorene dvije donice puta vrijedne 193.000KM

08-08-2016 Hits:2440 Regija Birač

Otvorene dvije donice puta vrijedne 193.000KM

U Gojčinu kod Kalesije u petak 05.08.2016. godine svečano su otvorene dvije novoizgrađene dionice puta koje povezuje naselje Gojčin sa naseljima Tupković i ostalim mjestima na području opštine Živinice, Osmaci...

Svešteniku ukradeno zlato vrijedno 5.000

01-08-2016 Hits:3541 Regija Birač

Svešteniku ukradeno zlato vrijedno 5.000

Sveštenik B.T. (1975.) iz Bratunca prijavio je policiji da su mu nepoznate osobe provalile u kuću i ukrale zlatni nakit, u vrijednosti 5.000 KM. Ova teška krađa je izvršena u noći...

Bratunac: Počeo probni rad fabrike peleta

05-04-2016 Hits:3147 Regija Birač

Bratunac: Počeo probni rad fabrike peleta

U Bratuncu je počela probna proizvodnja peleta u novootvorenoj fabrici "BHS pauer", čiji je vlasnik investitor iz Češke. Fabrika peleta jedan je od prvih proizvodnih kapaciteta otvoren nakon rata...

Srebrenica: Rekordna eksploatacija rude u srebreničkom rudniku Gross

01-04-2016 Hits:2208 Regija Birač

 Srebrenica: Rekordna eksploatacija rude u srebreničkom rudniku Gross

Proizvodnja u prošloj godini povećana za 7,2% u odnosu na 2014.   Rudnik olova i cinka u Srebrenici, kojim upravlja preduzeće Gross d.o.o, u prošloj godini je povećalo proizvodnju za 7,2% u...

Srebrenica: Ponovo radi mesara

31-03-2016 Hits:2065 Regija Birač

Srebrenica: Ponovo radi mesara

Zbog stalnog smanjenja broja stanovnika i slabe platežne moći žitelja, u Srebrenici su u posljednjih nekoliko godina zatvorene mnoge zanatske, trgovačke i ugostiteljske radnje. Nakon više od godinu dana,...

SREBRENICA: Odigrana utakmica rudara protiv dijabetičara BiH

21-03-2016 Hits:2050 Regija Birač

SREBRENICA: Odigrana utakmica rudara protiv dijabetičara BiH

Rudnik olova i cinka "Sase" kod Srebrenice ugostio je juče reprezentaciju dijabetičara BiH u futsalu sa kojom je selekcija rudara odigrala revijalnu utakmicu na rudničkom igralištu u Sasama. Prije utakmice,...

Srebrenica: GROSS PJ Srebrenica domaćin Futsal reprezentacije BiH za osobe oboljele od dijabetesa

18-03-2016 Hits:1970 Regija Birač

Srebrenica: GROSS PJ Srebrenica domaćin Futsal reprezentacije BiH za osobe oboljele od dijabetesa

Kompanija GROSS d.o.o. PJ Srebrenica je domaćin Futsal reprezentacije BiH za osobe oboljele od dijabetesa. Futsal tim kompanije GROSS će odigrati prvu pripremnu utakmicu sa reprezentacijom BiH i obezbijediti sponzorske...

Srebrenica: Svečana sjednica povodom dana opštine

11-03-2016 Hits:2011 Regija Birač

Srebrenica: Svečana sjednica povodom dana opštine

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica povodom Dana opštine, 11. marta, danas će biti uručene nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima zaslužnim za razvoj ove lokalne zajednice i za rezultate...

Milići: Radnici blokirali opštinu

10-03-2016 Hits:2330 Regija Birač

Milići: Radnici blokirali opštinu

U Milićima od jutros traju protesti ispred zgrade Skupštine opštine, koju su blokirali radnici preduzeća "Savox" iz Milića. Načelnik opštine Momir Lazarević prije dva dana je poslao dopis Inspektoratu Republike Srpske,...

Bratunac: Pješak izgubio život u saobraćajnoj nezgodi

04-03-2016 Hits:2116 Regija Birač

Bratunac: Pješak izgubio život u saobraćajnoj nezgodi

U Bratuncu u ulici Drinska, 03.03.2016. godine oko 22,00 časa, dogodila se saobraćajna nezgoda sa smrtnom posledicom. U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je putničko vozilo marke ''Mercedes'' kojim je upravalo lice...

Srebrenica: Počinje program pripreme djece za školu

29-02-2016 Hits:1916 Regija Birač

Srebrenica: Počinje program pripreme djece za školu

  U srebreničkom obdaništu "Poletarac" upisano je petnaestak mališana za pohađanje redovnog pripremnog programa za školu što je duplo manje nego prošle godine kada je pripremnu nastavu pohađalo 32 djece, rekla...

Srebrenica: Rudnik Sase – poslovanje pozitivno

26-02-2016 Hits:1996 Regija Birač

Srebrenica: Rudnik Sase – poslovanje pozitivno

Srebrenički Rudnik olova i cinka "Sase" ove godine planira eksploataciju 323.000 tona rude, što je na prošlogodišnjem nivou, te očekuje da će taj plan realizovati, što bi mu obezbijedilo održivo...

Bratunac: Besplatne sadnice za uzgajivače malina

24-02-2016 Hits:2081 Regija Birač

Bratunac: Besplatne sadnice za uzgajivače malina

Bratunac - Uzgajivačima malina u opštini Bratunac biće besplatno podijeljeno 130.000 sadnica maline, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Radenko Radović. On je precizirao da...

SREBRENICA - KOMUNALCI POSLOVALI POZITIVNO PRVI PUT NAKON RATA

18-02-2016 Hits:1973 Regija Birač

SREBRENICA  - KOMUNALCI POSLOVALI POZITIVNO PRVI PUT NAKON RATA

Vršilac dužnosti direktora srebreničkog Komunalnog preduzeća "Polet" Hakija Meholjić rekao je da je "Polet" nakon višegodišnjih problema i negativnih poslovnih rezultata, prošle godine pozitivno poslovao. Prema njegovim...

Bratunac: Promocija romana Aleksandre Mihajlović

16-02-2016 Hits:2028 Regija Birač

Bratunac: Promocija romana Aleksandre Mihajlović

Beogradska književnica Aleksandra Mihajlović  je u Bratuncu predstavila svoje romane "Zapričavanje, zavaravanje i zavirivanje" i "Kroz prstohvat cimeta". Govoreći o prvom romanu, Mihajlovićeva je u bratunačkoj Narodnoj biblioteci navela...