Menu

PREHRAMBENI PAKETI ZA ČLANOVE

 SREBRENICA - Predstavnici Udruženja "Klisa" iz Srebrenice uručili su 50 prehrambenih paketa pomoći najugroženijim članovima ovog udruženja iz Srebrenice i Bratunca.

 "Prehrambene pakete pojedinačno vrijedne 50 KM obezbijedili smo uz finansijsku pomoć opštine Srebrenica i Vlade Hrvatske koje su nam za ovu namjenu doznačile po 1.000 KM. Pakete smo ovih dana, povodom katoličkog Božića i Nove godine, uručili članovima Udruženja kojima su bili najpotrebniji", rekla je Srni predsjednica "Klise" Vjekoslava Perković.

 Ona je istakla da je Udruženje povodom novogodišnjih praznika poklonilo komplete posuđa za 27 porodica koje su prije 10 dana, nakon višegodišnjeg stanovanja u kolektivnim centrima, useljene u stanove u novoizgrađenoj zgradi u Srebrenici, čime su u ovoj opštini definitivno raspušteni kolektivni centri.

 "Željeli smo da pomognemo ovim porodicama koje su se izjasnile da im je veoma potrebno posuđe kada presele u nove stanove. U saradnji sa Udruženjem `Kruh svetog Ante` iz Sarajeva obezbijedili smo određenu količinu posuđa i podijelili ga ovim domaćinstvima kojima ćemo, kao i drugim ugroženim porodicama i pojedincima, narednih dana uručiti pakete obuće i odjeće", rekla je Perkovićeva.