Menu

Akcija dobrovoljnog davanja krvi do kraja mjeseca!

dobrovoljno-davanje-krviU okviru obilježavanja Nedelja borbe protiv tuberkuloze, opštinska organizacija Crvenog krst do kraja ovog mjeseca organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Prema rječima dr Dalibora Lipovca u Službi transfuzije krvi Opšte bolnice, najviše nedostaju RH negativne krvne grupe. Kada je rječ o trenutnom stanju dragocjene tečnosti koja život znači ističe da su zalihe na zadovoljavajućem nivou, dodajući da je najviše potrebna krv pacijentima koji su smješteni na hirurškom odeljenju.

 Prema njegovim rječima osobe koje žele da daruju krv to mogu učiniti uvjek samo pod uslovom da su zdrave i da imaju od 18 do 65 godina. Prilikom darovanja krvi potrebno da se obavi ljekarski pregled, a lica koja žele da daruju krv moraju imati odgovarajuću tjelesnu težinu u zavisnosti od pola, te da ispunjavaju uslov da nisu bolovali od žutice, tuberkuloze, epilepsije.

Dr Lipovac je apelovao na sve građane koji su u mogućnosti da daruju krv da to i učine, svakog dana od 7 do 14 časova u Službu transfuzije krvi, Opšte bolnice u Zvorniku.