Menu

Bratunac: Zabranjen prevoz eksplozivnih materijala

 bratunac grad

Bratunac - Prevoz eksplozivnih materija zabranjen je danas na regionalnim putevima Konjević Polje - Bratunac i Bratunac - Srebrenica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske donijelo je naredbu kojom se danas od 7.00 do 20.00 časova zabranjuje saobraćaj na ovim putevima radi bezbjednosti učesnika memorijalnog skupa u Potočarima kod Srebrenice. 

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske saopšteno je da je prevoz eksplozivnih materija zabranjen sutra od 9.00 do 15.00 časova na dionici magistralnog puta Memići - Karakaj, a u srijedu, 9. jula, 
od 15.00 do 22.00 časa na dionici magistralnog puta Zvornik - Vlasenica. 

U četvrtak i petak, 10. i 11. jula od ponoći do 24.00 časa zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putnim pravcima Zvornik - Konjević Polje - Vlasenica, Vlasenica - Luke, Memići - Karakaj, te na regionalnim putevima Konjević Polje - Bratunac i dionici Drinjača - Srebrenica, Bratunac - Srebrenica i Milići - Zeleni Jadar - Srebrenica. 

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se ovog jutra odvija bez zastoja, uz umjerenu frekvenciju vozila i povoljne uslove za vožnju. 

Saobraćaj je obustavljen na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, zbog odrona i opasnosti od daljeg obrušavanja stijena na kolovoz. 

Putnička vozila preusmjeravaju se regionalnim putem Dobro Polje – Jažići – Jelašica - Miljevina, a teretna vozila i autobusi saobraćaju preko Rogatice i Goražda. 

Zbog rekonstrukcije kolovoza na dijelu magistralnog puta Caparde - Karakaj, saobraćaj se odvija jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Saobraćaj se jednom trakom odvija na magistralnim putevima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Šepak - Han Pogled i Bileća - Gacko, lokalitet Stepen, te na regionalnim putevima Konjević Polje - Fakovići - Skelani, Tišća - Caparde i Ljubovijski most - Drinjača. 

Saobraćaj je još obustavljen na regionalnom putu Lopare - Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27. jula, na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, dionica Derviši - Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka - Klašnice. 

Zbog radova na sistemu naplate putarine na autoputu Klašnice – Gradiška, u mjestu Jakupovci saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na toj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

U toku je izvođenje radova, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Srpske Toplice - Karanovac i regionalnom putu Karanovac - Kneževo zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova. 

Uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju saobraćaj se odvija i na dijelu magistralnog puta i regionalnog puta prema Prnjavoru na području opštine Teslić, zbog izgradnje kružne raskrsnice. 

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja. 

Povremene obustave saobraćaja svaki puni čas trajaće po 15 minuta radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. 

U toku su radovi na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, dionica Prnjavor - Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka, a zbog izvođenja radova na deminiranju terena svakim danom osim vikenda na lokalitetu Šikare, u naselju Liješće na magistralnom putu Brod - Odžak. 

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra. 

Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona. 

Zbog izvođenja radova na asfaltirnju saobraćajnice večeras do 22.00 časa biće obustavljen saobraćaj na desnoj obali Vrbasa u Banjaluci, na dijelu od mosta /bazena/ u Srpskim Toplicama do Osnovne škole "Milan Rakić". 

Za vrijeme obustave saobraćaja biće postavljena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. 

AMS Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i auto-moto društvima pokrenuo je preventivnu akciju pod nazivom "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite". 

Cilj akcije, koja će trajati do 18. jula, jeste da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, povećanjem stepena korišćenja tehnički ispravnih vozila na putevima, a pokretni tehnički pregled biće postavljan u gradovima širom Republike Srpske. 

"Na ovaj način želi se uticati na promjenu stavova i povećanju stepena svijesti i odgovornosti kod vozača prema upotrebi tehnički ispravnih vozila, te formiranja svjesti kod vozača da je samo tehnički ispravno vozilo ujedno i bezbjedno vozilo", navode iz AMS. 

I na području Federacije BiH povoljni su uslovi za vožnju i umjeren promet vozila. 

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na dionici autoputa Podlugovi - Jošanica, saobraćaj se odvija dvosmjerno - lijevom trakom na dužini od 3,3 kilometra. 

Usporeno, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Maglaj - Doboj u naselju Kosova. 

Na dionicama magistralnih puteva Simin Han - Kalesija u mjestu Babajići i Tuzla - Bijeljina u mjestu Seljublje obustavljen je saobraćaj za teretna vozila teža od 3,5 tona. 

Na regionalnom putu Olovo - Ribnica saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase. 

Na graničnom prelazu Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se do 30 minuta. Trenutno zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 15 minuta. Granični prelaz Brčko otvoren je za saobraćaj putničkih vozila.

Regija Birač

Prev Next

Otvorene dvije donice puta vrijedne 193.000KM

08-08-2016 Hits:3081 Regija Birač

Otvorene dvije donice puta vrijedne 193.000KM

U Gojčinu kod Kalesije u petak 05.08.2016. godine svečano su otvorene dvije novoizgrađene dionice puta koje povezuje naselje Gojčin sa naseljima Tupković i ostalim mjestima na području opštine Živinice, Osmaci...

Svešteniku ukradeno zlato vrijedno 5.000

01-08-2016 Hits:4219 Regija Birač

Svešteniku ukradeno zlato vrijedno 5.000

Sveštenik B.T. (1975.) iz Bratunca prijavio je policiji da su mu nepoznate osobe provalile u kuću i ukrale zlatni nakit, u vrijednosti 5.000 KM. Ova teška krađa je izvršena u noći...

Bratunac: Počeo probni rad fabrike peleta

05-04-2016 Hits:3796 Regija Birač

Bratunac: Počeo probni rad fabrike peleta

U Bratuncu je počela probna proizvodnja peleta u novootvorenoj fabrici "BHS pauer", čiji je vlasnik investitor iz Češke. Fabrika peleta jedan je od prvih proizvodnih kapaciteta otvoren nakon rata...

Srebrenica: Rekordna eksploatacija rude u srebreničkom rudniku Gross

01-04-2016 Hits:2697 Regija Birač

 Srebrenica: Rekordna eksploatacija rude u srebreničkom rudniku Gross

Proizvodnja u prošloj godini povećana za 7,2% u odnosu na 2014.   Rudnik olova i cinka u Srebrenici, kojim upravlja preduzeće Gross d.o.o, u prošloj godini je povećalo proizvodnju za 7,2% u...

Srebrenica: Ponovo radi mesara

31-03-2016 Hits:2474 Regija Birač

Srebrenica: Ponovo radi mesara

Zbog stalnog smanjenja broja stanovnika i slabe platežne moći žitelja, u Srebrenici su u posljednjih nekoliko godina zatvorene mnoge zanatske, trgovačke i ugostiteljske radnje. Nakon više od godinu dana,...

SREBRENICA: Odigrana utakmica rudara protiv dijabetičara BiH

21-03-2016 Hits:2440 Regija Birač

SREBRENICA: Odigrana utakmica rudara protiv dijabetičara BiH

Rudnik olova i cinka "Sase" kod Srebrenice ugostio je juče reprezentaciju dijabetičara BiH u futsalu sa kojom je selekcija rudara odigrala revijalnu utakmicu na rudničkom igralištu u Sasama. Prije utakmice,...

Srebrenica: GROSS PJ Srebrenica domaćin Futsal reprezentacije BiH za osobe oboljele od dijabetesa

18-03-2016 Hits:2367 Regija Birač

Srebrenica: GROSS PJ Srebrenica domaćin Futsal reprezentacije BiH za osobe oboljele od dijabetesa

Kompanija GROSS d.o.o. PJ Srebrenica je domaćin Futsal reprezentacije BiH za osobe oboljele od dijabetesa. Futsal tim kompanije GROSS će odigrati prvu pripremnu utakmicu sa reprezentacijom BiH i obezbijediti sponzorske...

Srebrenica: Svečana sjednica povodom dana opštine

11-03-2016 Hits:2409 Regija Birač

Srebrenica: Svečana sjednica povodom dana opštine

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica povodom Dana opštine, 11. marta, danas će biti uručene nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima zaslužnim za razvoj ove lokalne zajednice i za rezultate...

Milići: Radnici blokirali opštinu

10-03-2016 Hits:2738 Regija Birač

Milići: Radnici blokirali opštinu

U Milićima od jutros traju protesti ispred zgrade Skupštine opštine, koju su blokirali radnici preduzeća "Savox" iz Milića. Načelnik opštine Momir Lazarević prije dva dana je poslao dopis Inspektoratu Republike Srpske,...

Bratunac: Pješak izgubio život u saobraćajnoj nezgodi

04-03-2016 Hits:2517 Regija Birač

Bratunac: Pješak izgubio život u saobraćajnoj nezgodi

U Bratuncu u ulici Drinska, 03.03.2016. godine oko 22,00 časa, dogodila se saobraćajna nezgoda sa smrtnom posledicom. U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je putničko vozilo marke ''Mercedes'' kojim je upravalo lice...

Srebrenica: Počinje program pripreme djece za školu

29-02-2016 Hits:2322 Regija Birač

Srebrenica: Počinje program pripreme djece za školu

  U srebreničkom obdaništu "Poletarac" upisano je petnaestak mališana za pohađanje redovnog pripremnog programa za školu što je duplo manje nego prošle godine kada je pripremnu nastavu pohađalo 32 djece, rekla...

Srebrenica: Rudnik Sase – poslovanje pozitivno

26-02-2016 Hits:2379 Regija Birač

Srebrenica: Rudnik Sase – poslovanje pozitivno

Srebrenički Rudnik olova i cinka "Sase" ove godine planira eksploataciju 323.000 tona rude, što je na prošlogodišnjem nivou, te očekuje da će taj plan realizovati, što bi mu obezbijedilo održivo...

Bratunac: Besplatne sadnice za uzgajivače malina

24-02-2016 Hits:2498 Regija Birač

Bratunac: Besplatne sadnice za uzgajivače malina

Bratunac - Uzgajivačima malina u opštini Bratunac biće besplatno podijeljeno 130.000 sadnica maline, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Radenko Radović. On je precizirao da...

SREBRENICA - KOMUNALCI POSLOVALI POZITIVNO PRVI PUT NAKON RATA

18-02-2016 Hits:2365 Regija Birač

SREBRENICA  - KOMUNALCI POSLOVALI POZITIVNO PRVI PUT NAKON RATA

Vršilac dužnosti direktora srebreničkog Komunalnog preduzeća "Polet" Hakija Meholjić rekao je da je "Polet" nakon višegodišnjih problema i negativnih poslovnih rezultata, prošle godine pozitivno poslovao. Prema njegovim...

Bratunac: Promocija romana Aleksandre Mihajlović

16-02-2016 Hits:2409 Regija Birač

Bratunac: Promocija romana Aleksandre Mihajlović

Beogradska književnica Aleksandra Mihajlović  je u Bratuncu predstavila svoje romane "Zapričavanje, zavaravanje i zavirivanje" i "Kroz prstohvat cimeta". Govoreći o prvom romanu, Mihajlovićeva je u bratunačkoj Narodnoj biblioteci navela...